Mark Broeze, de bedenker


Toen ik studeerde aan de kunstacademie in Arnhem, deed ik onderzoek naar lettervormen. Ik ontwierp een kikker en een muis, helemaal opgebouwd uit letters en leestekens. Ze verdwenen op zolder en pas jaren later kwam ik de schetsen weer tegen. Ik besloot nog meer dieren te ontwerpen, voor elke letter van het alfabet één.

In 2016 kreeg ik een dochter, Evi. Dat gaf me de inspiratie om echt wat met de broezels te gaan doen. Samen met schrijfster Rosanne van der Wolf maakte ik het eerste boekje: ‘broezels - verstoppertje spelen’.

Inmiddels heb ik ook dit online platform ontwikkeld, waar jullie verhaaltjes kunnen lezen, spelletjes spelen, kleuren en filmpjes kijken. Stiekem speel ik zelf ook wel eens memorie.

Mijn favoriete broezel is lam. Hij is jong, speels en soms een beetje onhandig. Het leuke aan hem vind ik dat hij de wereld aan het ontdekken is. Als ik naar het broezel-eiland ga kom ik het liefste op het strand. Het geluid van de zee is één van de fijnste geluiden die ik ken. Van welk geluid word jij gelukkig?


disclaimer | © broeze.org